Asuminen

Asumisoikeusasunnot

asumisoikeusasunnot

Asumisoikeusasunnot sijoittuvat vuokra-asunnon ja omistusasunnon väliin. Asumisoikeusasunto tarkoittaa sitä, että asunnosta maksetaan asumisoikeusmaksu ja käyttövastike kuukausittain, joilla asumisoikeus lunastetaan itselle. Asumisoikeusmaksu on yleensä 15 % asunnon arvosta ja käyttövastike ei saa olla vastaavanlaisen asunnon vuokraa korkeampi.

Asunnon omistajan puolesta asumisoikeusasunnon irtisanominen ei ole mahdollista. Tässä mielessä asumisoikeus on elinikäinen. Tietysti asumisoikeuden omaava voi muuttaa asumisoikeusasunnosta pois, jolloin hän saa takaisin maksamansa asumisoikeusmaksun.

Asumisoikeusmaksua varten voi pankista saada lainaa. Myöskin asumisoikeus siirtyy perintönä, mutta asumisoikeusasuntoa harkitsevan kannattaa muistaa, että hän ei voi lunastaa asuntoa itselleen missään vaiheessa.

Kokemukset, palautteet ja muut kommentit

2 Responses to “Asumisoikeusasunnot”

  1. Aika kivoilla paikoilla noita asumisoikeusasuntoja ainakin täällä Helsingissä. Ei yhtään hulumpia olisi. Ikävä kyllä noita saa odottaa vaa ikuisuuden. Kannattaa joka tapauksessa liittyä jonoon ja pistää hakemus, jotta asumisoikeusasunnot jossain vaiheessa vielä kutsuisi.

    Posted by Jaan | 15.12.2011, 11.48
  2. Kannattaako asumisoikeusasunnot oikeasti? Meinaan tuleehan niistäkin kuluja, kun pitää asumisoikeusmaksut ja muut.

    Posted by RR Pentikäinen | 18.12.2011, 13.32

Lisää kommentti tai kokemuksia