Sisustaminen

Eteisen sisustaminen – toimivuutta, tilaa ja tyyliä

(Kuva: tommerton2010 CC BY 2.0)

Eteisen sisustus toimii kodin käyntikorttina. Eteinen antaa vieraille esimakua tulevasta ja toisaalta toimivaan eteiseen on kiva myös talon asukkaiden tulla pitkän päivän jälkeen. Niin pienen kuin suurenkin porstuan saa toimivaksi oikeilla säilytysratkaisuilla ja värivalinnoilla.

Jokaiselle tavaralle oma paikkansa

Kaunis arkku eteisen katseenvangitsijaksi (Kuva: Valerie Tyler CC BY-ND 2.0)

Kaunis arkku eteisen katseenvangitsijaksi (Kuva: Valerie Tyler CC BY-ND 2.0)

Eteisen sisustaminen lähtee sopivista säilytysratkaisuista. Tilaan kannattaa hankkia tarpeeksi komeroita, hyllyjä, koreja ja laskutilaa. Valtoimenaan lattialla vaeltavat kengät tekevät eteisestä epäsiistin. Pieneenkin tilaan mahtuu kapea kenkäkaappi, joka tarjoaa samalla laskutilaa pikkuesineille. Kengät voi säilöä myös säilytyslaatikoihin.

Säilytyskalusteilta kannattaa vaatia monipuolisuutta: samaan kaappiin voi laittaa kengät, hatut, hanskat ja takit, kun se on oikein suunniteltu. Esillä kannattaa pitää ainoastaan kauden vaatteet ja urheiluvälineet: hiihtosukset vievät turhaa tilaa eteisestä kesäkuukausina.

Säilytysratkaisuissa voi käyttää luovuutta. Eteisen penkiksi kannattaa valita esimerkiksi arkku, jonka sisälle saa säilöttyä vaikkapa kausikengät. Istuin on muutenkin hyvä olla eteisessä, jotta siinä saa laitettua kengät ja lisää laskutilaa vaikkapa ostoskasseille. Jos eteiseen mahtuu lipasto, sen päälle voi laittaa pienen vadin pikkutavaroille kuten avaimille. Myös avainkaappi on kätevä, etenkin harvemmin käytettäville avaimille kuten varaston avaimille.

Avaruutta väreillä, pinnoilla ja valaistuksella

Kengät piiloon kaappiin (Kuva: Bonsoni.com CC BY 2.0)

Kengät piiloon kaappiin (Kuva: Bonsoni.com CC BY 2.0)

Liukuovet säästävät tilaa eteisessä. Liukuoven voi valita peilipinnalla, joka avartaa kapeaa tilaa. Samalla voi tehdä viime hetken ulkonäön tsekkauksen ennen ulos lähtöä. Eteinen avartuu myös vaaleilla väreillä. Myös yksi huomioseinä tekee tilasta persoonallisen, kunhan riittävästä valaistuksesta on huolehdittu. Vaaleassakin tilassa kannattaa panostaa valaistukseen, jotta eteisestä ei tule tunkkainen tunnelmaltaan.

Kestävät materiaalit

Eteisen materiaalit vaativat kestävyydeltään enemmän kuin muiden tilojen, koska ulkovaatteiden ja kenkien mukana tulee usein likaa ja kuraa. Maton väri kannattaa olla tummasävyinen niin lika ei erotu niin helposti. Lisäksi ensimmäiseksi eteisen matoksi kannattaa valita paksu sisal- tai villamatto kurastoppariksi.

Katse naulakkoon

Naulakot käyvät myös sisustuselementistä. Ripustuskoukkujen valinnassa voi käyttää mielikuvitusta. Myös oven päälle laitettavia irroitettavia koukkuja on olemassa: niillä saa lisää ripustustilaa ilman, että tarvitsee porata seinään mitään. Niillä saa ripustustilaa myös ulko-oven sisäpinnalle, mihin normaalisti ei saisi kiinnitettyä mitään.

Eteisen seinille voi ripustaa myös näyttelyn lasten piirustuksista tai lempparivalokuvista (Kuva: Hillary Boles CC BY 2.0)

Eteisen seinille voi ripustaa myös näyttelyn lasten piirustuksista tai lempparivalokuvista (Kuva: Hillary Boles CC BY 2.0)

Kokemukset, palautteet ja muut kommentit

Ei vielä kommentteja.

Lisää kommentti tai kokemuksia