Sisustaminen

Etninen sisustustyyli: värejä, käsityötä ja puuta

(Kuva: Barbaragin CC BY-SA 2.0)

Etninen sisustus ottaa vaikutteita eri kansojen ja kulttuurien kodeista ja tyyleistä. Esimerkiksi Intia, Afrikka kokonaisuutena ja Pohjois-Afrikka erikseen ja Kiina ovat suosituimpia etnisen sisustuksen inspiraatiomaita. Lämpimät, mausteiset värit, eksoottiset kuviot, puu ja käsityömäisyys hallitsevat tyyliä.

Etnisessä sisustustyylissä less is more: eri tyylit sopivat toisiinsa ja sulautuvat hallituksi kaaokseksi. Myös taotusta metallista tehdyt vadit, valaisimet ja muut esineet sopivat hyvin etniseen sisustustyyliin. Etnistä sisustustyyliä kutsutaan toisinaan myös nimellä folklore: kyseinen tyyli yhdistää eri kulttuurien tyylejä monikulttuuriseksi ja värikkääksi tyyliksi. Myös lasilyhdyt ja erilaiset punotut esineet ovat etnisen tyylin kulmakiviä.

Marokkolainen sisustustyyli

Pohjois-Afrikasta ja etenkin Marokosta vaikutteita ottava sisustusverkkokauppa Zoco Home erikoistuu marokkolaiseen eksotiikkaan. Zoco Home -verkkokaupan valikoimista löytää esimerkiksi suositut pouf-rahit, joita voi käyttää niin istuimina kuin pöytinäkin, aidot berber-matot, käsintehdyt tarjottimet, joiden näyttävä kuviointi ei jätä ketään kylmäksi. Tarjottimia voi käyttää yhdessä tarjotinjalkojen kanssa myös katseenvangitsevina pöytinä. Samasta verkkokaupasta saa myös kauniisti kuvioituja laukkuja, koreja ja myös tossuja, jotka soveltuvat erinomaisesti kotikäyttöön tai vaikkapa koristeeksi lipaston päälle.

Intialainen sisustustyyli

Intialainen sisustustyyli luottaa väreihin, hienostuneisiin kuvioihin, kuten paisley-kuvioon, juuttikoreihin ja patinoituneeseen metalliin. Intialaiseen sisustustyyliin voi yhdistää myös suitsukkeet ja mausteiden tuoksun: sisustus on siis aisteille kokonaisvaltaista. Myös silkki ja tumma puu hallitsevat intialaishenkistä sisustusta. Intialaisen sisustustyylin ja vaatteiden kestosuosikkiverkkokauppa on Indiska. Verkkokaupasta löytyy niin sisustustuotteita, vaatteita, asusteita kuin joogavaatteitakin, onhan jooga yksi Intian valttikorteista. Verkkokaupan sisustustuotevalikoima on laaja: oli hakusessa sitten intialaishenkiset astiat, verhot, lamput, tyynyt tai vaikkapa kaapinvetimet, kaikki löytyvät Indiskasta.

Afrikkalainen sisustustyyli

Afrikkalainen sisustustyylissä yhdistyy värikkyys, erilaiset puuesineet ja naamiot. Afrikkalaisia, uniikkeja sisustustuotteita saa esimerkiksi Sankofa Design -verkkokaupasta. Muita niin afrikkalaisia kuin muitakin etnisen sisustustyylin verkkokauppoja ovat esimerkiksi Afroart-verkkokauppa. Jälkimmäinen on ruotsalainen verkkokauppa, jonka hurmaava valikoima on jokaisen etnoharrastajan aarreaitta. Kaikkia tuotteita ei kuitenkaan toimiteta postitse, joten jos johonkin tuotteeseen ihastuu tarpeeksi paljon, saattaa olla edessä matka naapurimaahan.

Etninen sisustustyyli on hallittua kaaosta (Kuva: Wicker Paradise CC BY 2.0)

Etninen sisustustyyli on hallittua kaaosta (Kuva: Wicker Paradise CC BY 2.0)

Kokemukset, palautteet ja muut kommentit

Ei vielä kommentteja.

Lisää kommentti tai kokemuksia