Asuminen

Hälytyslaitteet kotiin

halytyslaitteet-talo

Hälytyslaitteet varmistavat kodin turvallisuuden silloinkin, kun et ole itse kotona. Monet hälytyslaitteet suojaavat kotia murroilta, mutta myös varoittavat asukasta muista ei-toivotuista tapahtumista, kuten tulipaloista ja vesivahingoista. Yleensä jo hälytyslaitteen olemassaolosta kertovat tarrat riittävät pitämään tunkeilijat loitolla. Katso tästä vinkit hälytyslaitteen hankkimiseen ja tutustu eri vaihtoehtoihin.

Miksi hälytyslaite kannattaa hankkia?

Hälytyslaite kannattaa hankkia eritoten silloin, jos on paljon poissa kotoa ja omaisuus jää usein vartioimatta. Vaikka kodissa ei varsinaisesti olisi mitään arvokasta, on tavaroiden varastaminen aina ikävä sattumus ja uusien hankkimisesta koituu turhia kustannuksia. Jos kodissa on selvästi jotain arvokasta tavaraa, on hälytyslaitteen olemassaolo hyvin suositeltavaa.

halytyslaitteet-valvontakamera

Hälytyslaite kannattaa hankkia ainakin, jos kyseessä on omakotitalo ja omistusasunto. Omakotitalot ovat alttiimpia murroille ja usein arvokkaan näköisessä talossa oletetaan olevan myös arvokasta tavaraa.

Hälytyslaite on kätevä, koska se hälyttää monesti myös muista tapahtumista kuin murroista. Esimerkiksi kodissa, jossa on kotieläimiä, on hyvä olla jonkinlainen hälytyslaite. Näin vaikka tulipalon sattuessa asiaan ehditään reagoimaan ja eläimet saadaan turvaan nopeasti. Tulipalot ja vesivahingot ovat tapahtumia, joihin on vaikea varautua etukäteen. Hälytyslaitteet ovat tässä suuri apu.

Hälytyslaitteita on erilaisia

Hälytyslaitteita on olemassa nykypäivänä paljon erilaisia. On olemassa pelkkiä laitteita ja myös palveluja, joissa laitteiden lisäksi on mahdollista saada myös vartijapalvelu. Hälytyslaitteen voi joko asentaa itse tai tilata palveluntarjoajalta asennuspalvelun tuotteesta riippuen.

Hälytysjärjestelmän hinta riippuu siitä, mitä kaikkea siihen kuuluu. Monet järjestelmät on helppo tilata kuukausimaksulla, jolloin ei tarvitse maksaa kalliita kertamaksuja.

Hyvän hälytyslaitteen ominaisuudet

halytyslaitteet-palovaroitin

Hälytyslaitteen tulee olla helppokäyttöinen. Tämä ominaisuus on tärkeä varsinkin lapsiperheessä, jossa lapset tulevat ja menevät jatkuvasti. Helppokäyttöistä järjestelmää osaa käyttää kuka tahansa, eikä turhia hälytyksiä satu usein.

Järjestelmän tulee myös olla luotettava. Luotettava järjestelmä on koko hälytyslaitteen hankkimisen perusta, koska oman kodin turvallisuus annetaan sen käsiin. Luotettava laite pystyy reaaliajassa regoimaan olemassa olevaan uhkaan tai erikoiseen tilanteeseen kotona. Tieto tulee tällöin joko asiakkaalle itselleen esimerkiksi puhelimeen tai jos jokin laukaisee hälytyksen, voi tieto myös mennä vartiointipalvelulle sellaisen kuuluessa asiakkaan tilaamaan järjestelmään.

Nykyään laitteelta vaaditaan yhä enemmän monikäyttöisyyttä. Suosittuja ovat hälytyslaitteet, jotka voi yhdistää suoraan omaan älypuhelimeen tai tablettiin ja saada näin reaaliaikaista kuvaa omasta kodista. Myös esimerkiksi automaattinen sähköjen poikki meneminen tulipalotilanteessa on suosittu ominaisuus hälytyslaitteissa. Moniin hälytysjärjestelmiin kuuluukin ainakin jonkinlainen palovaroitin, liiketunnistin ja videokamera. Jos ei kuulu, useat hälytyslaitteet on mahdollista laajentaa palovaroittimella tai kosteustunnistimella. Laite voi myös esimerkiksi ilmoittaa, jos takaovi on jäänyt vahingossa yöksi auki ja niin edelleen.

Elisa Vahti

Elisa Vahti -palvelu on Elisan tarjoama kodin turvapalvelu. Sen avulla näet kodin puhelimestasi aina halutessasi, missä ikinä oletkin. Voit myös erikseen kuunnella kodin ääniä videokuvan kanssa. Käyttäessä Elisa Vahdin sovellusta, voit katsoa kodin tapahtumia 24 tunnin sisällä, eikä sinun näin ollen tarvitse jatkuvasti pitää Elisa Vahtia päällä puhelimessasi. Jos koet, että 24 tunnin sisällä on jokin tärkeä tapahtuma, voit ottaa sen kätevästi tallenteena talteen itsellesi. Elisa Vahti kamerat kuvaavat hyvin myös yöllä.

Elisa Vahtiin voit kytkeä helposti myös liiketunnistimen ja saat havainnot liikkeistä suoraan puhelimeesi tai tablettiin. Sovellus ja palvelu ovat äärimmäisen helppokäyttöisiä ja helppo asentaa. Voit jakaa omia videoita halutessasi ja palvelussa voit myös määrittää yksityisyyden ja päättää, kuka näkee ja mitä. Elisa Vahti-palvelun saat kotiisi edullisella kuukausimaksulla.

Sonera Vahti

Sonera Vahti on Soneran vastine Elisan hälytyspalvelulle. Sen avulla seuraat kaikkea kodissasi tapahtuvaa mistä tahansa kätevästi omalla puhelimellasi. Sonera Vahdin avulla voit myös automatisoida eri tapahtumia kodissasi. Voit määritellä, milloin joku valo tai kahvinkeitin kytkeytyy pois päältä.

Sonera Vahtiin voi videovalvonnan lisäksi kytkeä muitakin palveluita. Voit esimerkiksi seurata kotisi enrgiankulutusta. Sonera Vahtiin voit kytkeä mm. palovaroittimen, liiketunnistumisen. kauko-ohjaimen ja äly-pistokeen. Sonera Vahti on sinun edullisella kuukausimaksulla.

Kotihälytin

Kotihälytin tarjoaa erilaisia hälytinpaketteja kotiin. Voit tilata pelkästään yksittäisiä tuotteita tai kaiken kattavia itse räätälöitävissä olevia hälytyslaitepaketteja. Kotihälytinpaketteihin kuuluu liiketunnistin, sireeni, varoitustarrat ja kauko-ohjaimet. Voit lisäksi halutessasi tilata lisäpalveluina turvakamerat, jotka asennetaan puolestasi kotiisi.

Hälytyksistä tulee tekstiviesti puhelimeesi saman tien. Saat kaikkiin paketteihin lisäksi halutessasi Securitaksen vartiointipalvelun, jolloin kaikista hälytyksistä menee tieto Securitakselle. Vartiointipalvelussa on erillinen kuukausimaksu, muuten maksat järjestelmästä vain kerran.

Verisure

Verisure tarjoaa erilaisia hälytyslaitteita koteihin paketteina. Paketteihin voi halutessaan liittää vartiointipalvelun, jolloin hälytyksistä menee tieto vartiointikeskukseen. Muutoin esimerkiksi perinteisessä Verisure Home -paketissa on murto- ja palohälytysjärjestelmä kameralla ja mahdollisuus SOS-kutsuun. Voit myös vahtia helposti kotisi energiankulutusta.

Etäohjaat hälytysjärjestelmää helposti Verisuren oman mobiilisovelluksen avulla. Saat ilmoituksen aina, kun joku kotona kytkee hälytyksen päälle tai pois. Lisäksi järjestelmä ilmoittaa huomattavasta ilmankosteudesta tai poikkeavasta sisälämpötilasta. Saat aina ammattilaisen asentamaan järjestelmän kotiisi.

Kodinturva

Kodinturva.net-palvelusta tilaat helposti GSM-murtohälyttimet ja valvontakamerat kotisi turvaksi. Murtohälytin ei vaadi muuta kuin toimivan GSM-verkon, joten se soveltuu hyvin kotiin kuin kotiin. Hälyttimeen laitetaan SIM-kortti. Hälyttimen lisäksi saat kauko-ohjaimet, sekä ovi- ja liiketunnistimet. Kodinturva tarjoaa erilaisia GSM-järjestelmiä.

Valvontakamerat antavat sinulle mahdollisuuden tarkkailla kotiasi puhelimella, tabletilla tai tietokoneella mistä tahansa. Kutsumattomista vieraista kamera ottaa liiketunnistimen avulla kuvat. Kamera toimii hyvin myös pimeässä. Kameroita voit hankkia niin sisä- kuin ulkokäyttöön.

Näiden palveluiden lisäksi on olemassa lukuisia muita hälytyslaitteita ja -järjestelmiä, joilla parannat kätevästi kotisi suojausta ja varmistat itsellesi rauhallisemman mielen, kun olet poissa kotoa.

Kokemukset, palautteet ja muut kommentit

2 Responses to “Hälytyslaitteet kotiin”

  1. Onko olemassa pistorasiaan asennettavaa hälytintä(sireeniä yms. joka herättää) sähkökatkon sattuessa?

    Posted by Antti | 23.12.2014, 22.31
  2. Olisipa sellaisia jotka ei välky eikä vilku.

    Posted by repe | 7.12.2015, 16.21

Lisää kommentti tai kokemuksia