Tämänhetkinen käyttäjä: Vieras Kirjaudu Rekisteröidy
Harkitse rekisteröitymistä


Rekisteröidy? | Salasana hukassa?

Hae foorumeilta:


 


Minimum search word length is 4 characters – Maximum search word length is 84 characters
Jokerimerkin (wildcard) käyttö:
*  täsmää mihin tahansa määrään merkkejä    %  täsmää vain yhteen merkkiin

Mikä on hyvä asuntolainan marginaali?

Vastaa viestiin Lisää aihe
Ei tageja
KäyttäjäViesti

19.32
23.1.2012


Mikko

Vieras

Käytiin tänään emännän kanssa meidän omassa pankissa ja sanoivat, että lainamarginaali olisi meidän rivitalolle 0,6 %. Onko tämä hyvä asuntolainan marginaali? Kannattaako tällä tasolla nähdä vaivaa ja kilpailuttaa asuntolaina? On ollut lähes koko elämän ajan tili samassa pankissa, joten luulisi, että heidän tarjous on automaattisesti paras!

4.59
24.1.2012


kilpailuta

Vieras

Viestiä muokattu 5.02 – 24.1.2012 kilpailuta toimesta


Asuntolaina kannattaa aina kilpailuttaa. Piste. Ei ole iso vaiva ja voi säästää paljon vuosien saatossa. Myös olemassaolevat asuntolainat kannattaa kilpailuttaa uusiksi, mikäli yleinen marginaalitaso tai oma taloustilanne on muuttunut merkittävästi asuntolainan ottohetkestä.

 

Asuntolainen kilpailuttaminen onnistuu kerralla useamman toimijan kesken, jos ei halua ravata pankkeja läpi. Oletko lukenut tältä sivustolta esim. Asuntolainan kilpailuttaminen -artikkelin?

15.42
26.1.2012


A.K.

Vieras

0,2 on hyvä ja se on meillä. Tosin nykyaikana et sitä kyllä saa millään, jos sinulla ei ole suhteita 🙂

23.49
18.3.2012


jakke

Vieras

Kyllä nykyisin 0,6 aika hyvä jo on. Saa melkeen olla vanha laina tai jotain pohjilla, että sen alle asuntolainan marginaali enää menee.

0.24
16.5.2012


Pasikko

Vieras

Sanoisinpa, että nykyään on 0,8 .. 0,9 välimaasto jo todella hyvä. Nordea ja monet muut pankit ovat nostaneet marginaalejaan merkittävästi ja jossain taisi olla, että povataan jopa 1,5% marginaaleja loppuvuodeksi jonkin pankin toimesta. Tätä ei varmaan kukaan usko, sillä en usko, että kuluttajille kelpaa herkästi 1-alkava marginaali. Mutta nousua asuntolainojen marginaaleissa varmasti yhä luvassa.

Toisaalta ollaan siirtymässä tavallaan terveemmällekin maaperälle näitten suhteen. Kilpailu oli takavuosi erittäin kovaa ja mentiin epäterveissä 0,2 % tasoissakin välilla marginaalissa.

15.42
5.6.2012


Anonyymi

Vieras

Kylläpähän pankit tarjoavat aluksi jo nykyään yli 1%:ia (Itsellä kokemuksia Nordea, Sampopankki ja OP). Tottakai tuosta voidaan sitten mennä alas vielä asiakkaan ja hänen maksukykynsä mukaan.

 

Matalien korkojen aikana tuo ero ei vättämättä tunnu niin pahasti kukkarossa, kun itse korko niin matala. Mutta kyllä se 0,9 % esimerkiksi ihan sama 0,9% on kuin silloin jos korot olisivat korkeammalla eli tuo säilyy samana kokoajan. Kannattaa muistaa ehdottomasti siis AINA kilpailutus.

9.04
9.8.2012


Jussi

Vieras

Pohdin itse vuokra-asunnon ja omistusasumisen välillä ja kysyin tarjouksia. Halvin marginaali 250 000 lainalle meille (2 työssäkäyvää, bruttotulot noin per henki 3500 ja 4200 per kk) oli 0,8% eli kyllä nuo asuntolainan marginaalit ovat nousseet kovasti. Ei ainakaan tällä kertaa vielä ostettu vaikka kovasti poltteli. Lähinnä siksi ettei sopivaa löytynyt ja toisaalta elämäntilanteeseemme saattaa tulla muutosta ensi vuonna.

16.55
7.10.2012


Markus79

New Member

viestejä 1

Viestiä muokattu 12.55 – 16.4.2013 admin toimesta


Moikka,

 

Onko kukaan testannut tätä Etua.fi:n asuntolainan kilpailutusta? Kuulostaa aika kätevältä mutta onko kokemuksia miten toimii.

Ei tageja
Vastaa viestiin

Vastaa:
Mikä on hyvä asuntolainan marginaali?

Nimi (vaaditaan):

Sähköpostiosoite (vaaditaan):

Hymiöt
Confused Cool Cry Embarassed Frown Kiss Laugh Smile Surprised Wink Yell
Vastaa

Guest URL (required)

Matikkatehtävä!
Mikä on näiden lukujen summa:
3 ja 5
   Tietoa Asuntosuomi.fi foorumista

Foorumin aikavyöhykeEurope/Helsinki