Sisustaminen

Kylpyhuoneen sisustus

kylpyhuoneen-sisustus-hobbyhall-esineet

Kylpyhuone on monissa kodeissa yksi tärkeimmistä tiloista. Kylpyhuoneen sisustus voi toisinaan olla haastava operaatio, koska kylpyhuoneet eivät monesti ole kovin isoja ja esimerkiksi pyykinpesukone ja vesikalusteet vievät tilaa. Erilaiset kylpyhuoneet täytyy sisustaa hieman eri tavalla ja tietysti eniten sisustus riippuu siitä, millaisen kylpyhuoneen asukas omaan kotiinsa haluaa. Kylpyhuoneen halutaan olevan samalla kertaa viihtyisä ja käytännöllinen.

Vega IV peili, Finnmirror

Vega IV peili, Finnmirror

Kylpyhuoneen sisustamisessa täytyy ottaa huomioon se, että vesikalusteita ei voi siirtää
mihinkään, ellei sitten suunnittele suurempaa remonttia. Sisustamisessa täytyy siis mennä kylpyhuoneen koon, pohjaratkaisun ja vesikalusteiden sijainnin ehdoilla. Sisustuksessa voi kuitenkin käyttää paljon mielikuvitusta ja jo aivan pienillä asioilla saa aikaan suuriakin muutoksia ja piristää kylpyhuoneen yleisilmettä huomattavasti. Kylpyhuoneen sisustuksessa kannattaa muistaa, että kylpyhuone on märkätila ja siellä olevat esineet ja tekstiilit kastuvat.

Lisää avaruutta ja tehokkaat säilytysratkaisut

Harmony hyllykkö ja peilikaappi, Finnmirror

Harmony hyllykkö ja peilikaappi, Finnmirror

Jos kylpyhuoneessa on ikkuna, sitä kannattaa käyttää hyödyksi ja pyrkiä tuomaan valoa sisään mahdollisimman paljon. Valoisuutta pystyy korostamaan helposti esimerkiksi peilipinnoilla, jotka sijoitetaan lähelle ikkunaa. Peilit ovat myös parhaimmillaan todella näyttävä ja koristeellinen sisustuselementti, joten kylpyhuoneen peilin valinnassa on lupa olla tarkka. Pienessä kylpyhuoneessa kannattaa panostaa isoon peiliin, koska se suurentaa tilaa. Kehyksetön peili puolestaan lisää heijastuspinta-alaa entisestään.

Jos mahdollista, kannattaa valoisuuden lisäämiseksi yrittää avartaa kylpyhuoneen käytössä olevaa tilaa mahdollisimman paljon. Korkea suihkuverho ja mahdollisimman vähäiset säilytyskalusteet lisäävät tilan tuntua. Oikeanlaisten säilytyskalusteiden valintaan kannattaakin panostaa. Kannattaa miettiä, mitä kylpyhuoneessa oikeasti kannattaa säilyttää, varsinkin jos tilaa todella on vähän. Lisäksi kannattaa käyttää hyödyksi nurkat ja kolot ja hankkia sellaisia hyllyjä ja kaappeja, jotka mahtuvat tällaisiin muuten tarpeettomiin paikkoihin. Säilytettävistä tavaroista voi tehdä osan sisustusta, esimerkiksi pyyheliinoilla tuot mukavasti lisää väriä kylpyhuoneeseen.

Luonnollista valoa ja paljon yksityiskohtia

Trio kylpyhuonevalaisin, Lamppukauppa.fi

Trio kylpyhuonevalaisin, Lamppukauppa.fi

Kylpyhuoneessa kannattaa yleisesti suosia vaaleita pintoja, koska valoa ei ole paljon. Monissa kylpyhuoneissa ei ole ikkunoita lainkaan. Tällöin valkoiset ja muut vaaleat sävyt valaisevat tilaa. Liian kliiniseltä näyttävään kylpyhuoneeseen saa helposti lisää väriä yksityiskohdilla. Valaistukseen kannattaa kiinnittää huomiota mahdollisuuksien mukaan. Mitä luonnonmukaisempi valo lampussa on, sitä valoisammaksi kylpyhuoneen saa. Lisävalaistusta saa esimerkiksi kätevästi lisättyä seinälampuilla. Katso Lamppukauppa.fi -verkkokaupan monipuoliset kylpyhuoneen lamput.

Yksityiskohdat ovatkin kylpyhuoneen sisustuksen ehdoton avainsana. Pyyheliinoista, saippuapulloista, säilytyslaatikoista ja kaikista muista pienistä ja tarpeellisista esineistä voi helposti tehdä osan sisustusta. Kylpyhuoneen matto ja suihkuverho kiinnittävät yleensä helposti katseet oven avatessa, joten niillä saa helposti yhteinäistettyä huoneen värimaailmaa ja lisättyä raikkautta ja yksityiskohtia kylpyhuoneeseen. Katso esimerkiksi suomalaisen suosikin Marimekon suihkuverho- ja mattovalikoima ja valitse mieleisesi.

Kaiku suihkuverho, Marimekko

Kaiku-suihkuverho, Marimekko

Kokemukset, palautteet ja muut kommentit

Ei vielä kommentteja.

Lisää kommentti tai kokemuksia