Sisustaminen

Lastenhuoneen sisustus

lastenhuoneen-sisustus-kullanmurut-tarra

Lastenhuone on tila, jossa lapsen halutaan viihtyvän. Sisustuksen tulisi siis palvella lapsen tarpeita. Pienet lapset ovat kuitenkin tunnetusti kovia touhuamaan ja leluja on helposti siellä täällä. Lastenhuoneen sisustuksesta halutaan siis myös käytännöllinen. Viime kädessä päätökset sisustuksesta tekeekin yleensä vanhempi, varsinkin jos kyseessä on pieni lapsi. Lastenhuoneen voi sisustaa todella monella tavalla ja jo pienillä asioilla saa paljon aikaan. Netistä löydät lukuisasti inspiraatiota lastenhuoneen sisustamiseen.

Eri-ikäisten lasten huoneet sisustetaan eri tavalla

Nalle Puh -rullaverho, Lekmer

Nalle Puh -rullaverho, Lekmer

Lastenhuoneen sisustusratkaisut riippuvat hyvin paljon siitä, asuuko huoneessa pieni lapsi vai jo vähän vanhempi lapsi. Koska lapsi halutaan saada viihtymään huoneessa, on tärkeää muistaa ajatella, että isomman lapsen huonetta ei välttämättä kannata sisustaa kuten pikkulapsen huonetta. Lisäksi eri ikäisillä lapsilla on erilaisia leluja ja yleensä mitä vanhemmaksi lapsi kasvaa, sitä enemmän tavaraa hänellä alkaa olla.

Lastenhuoneen sisustuksessa voi leikitellä niin paljon kuin tahtoo. Yleensä mielletään, että lastenhuoneen kuuluu olla värikäs ja pirteä ja usein sellainen huone onkin myös lapsen mieleen. Lastenhuoneen voi kuitenkin sisustaa myös hillitymmin ja tuoda väriä ja yksityiskohtia pienillä asioilla. Monesti lastenhuoneen väritys päätetään sen mukaan, onko kyseessä tyttö- vai poikalapsi tai sitten halutaan tarkoituksella valita neutraalimpia värejä, kuten vihreää ja keltaista. Yleisesti pienten vauvojen huoneet on sisustetty hillitysti ja isompien lasten taas ehkä värikkäämmin.

Hauskoja yksityiskohtia ja vähän huonekaluja

Star Wars -lakanat, Lekmer

Star Wars -lakanat, Lekmer

Hauskat yksityiskohdat ja lastenhuoneen tunnelma syntyvät yleensä helposti pienillä asioilla. Lapsen omat lelut ovat usein värikkäitä, joten niiden asetteleminen esille esim. sängyn päälle tai hyllylle tuo helposti lisäilmettä huoneeseen. Myös esimerkiksi värikkäät pussilakanat ja tyynynpäälliset tekevät jo paljon. Lamput ja muut vastaavat esineet tuntuvat yleensä lapsen mielestä kiinnostavilta, joten värikäs ja kuviollinen lamppu toimii yleensä hyvin lastenhuoneessa.

Tyypillisessä lastenhuoneessa huonekaluja on vähän ja muuta tavaraa taas paljon. Tärkeäksi osaksi huonetta muodostuvatkin kätevät säilytysratkaisut. Huonekalut eivät saa viedä liikaa tilaa, mutta lelujen ja muiden tavaroiden halutaan olevan siististi hyllyissä ja laatikoissa. Mitä vähemmän huoneessa on huonekaluja, sitä helpompi se on pitää siistinä. Tehokkaasti käytetty tila on tärkeä seikka. Tietyn ikäisille lapsille kyseiset huonekalut saatavatkin olla vain ns. välttämätön paha ja tärkeämpiä ovat itse tavarat. Katso esimerkiksi hauskat säilytyslaatikot, joita verkkokauppa Lekmer tarjoaa.

Minni Hiiri -säilytyslaatikko leluille, Lekmer

Minni Hiiri -säilytyslaatikko leluille, Lekmer

Tapetit ja muut seinäkoristeet lastenhuoneeseen

Lastenhuoneen tapetti, Kullanmurut

Lastenhuoneen tapetti, Kullanmurut

Lastenhuoneen tapetoimista varten on monista verkkokaupoista saatavilla paljon erilaisia tapetteja, jotka sopivat nimenomaan lastenhuoneeseen. Tällöin tapeteissa voi olla hauskoja eläinhahmoja, paljon värejä tai muuta vastaavaa. Tällaiset vaihtoehdot ovat usein lapsenkin mieleen ja saattavat yleensä edistää oppimista. Katso Kullanmurut-verkkokaupan tapettivaihtoehdot eri ikäisten lasten huoneisiin.

Jos tapetoiminen tuntuu liian kalliilta vaihtoehdolta, voi lastenhuoneen seiniä piristää esimerkiksi erilaisilla sisustustarroilla, joissa on lapsen omia suosikkihahmoja, suloisia eläimiä tai muuta sellaista.

Innosta lasta sisustuksella

Kotipiha matto käy myös lasten leikkeihin

Kotipiha-matto käy myös lasten leikkeihin

Lapsen tarpeita voi sisustuksessa ajatella paljonkin. On esimerkiksi olemassa hyvin paljon sisustustavaraa, jotka voi helposti yhdistää lapsen leikkeihin tai jotka jollain tavalla opettavat lasta.

Monesti lapsen saa myös viihtymään huoneessa paremmin, kun sisustuksessa on jotain kiinnostavaa. Tästä syystä esimerkiksi Disney-hahmoista pitävälle lapselle voi hankkia Disney-lampun tai Disney-lakanat. Lapsen saa myös yleensä helpommin pitämään huolta huoneen siisteydestä, jos huonekaluissa on jotain häntä kiinnostavaa.

Kokemukset, palautteet ja muut kommentit

Ei vielä kommentteja.

Lisää kommentti tai kokemuksia