Sisustaminen

Maalaisromanttinen sisustus – unelmia kotiin

Kukat kuuluvat maalaisromanttiseen tyyliin (Kuva: Maria Panayiotou CC BY-ND 2.0)

Maalaisromanttinen sisustus on tämän hetken suosituimpia sisustustyylejä eikä suotta, sillä se on paitsi naisellinen ja kaunis tyyli, se sopii myös useimpiin koteihin. Tyylin avainsanoja ovat vaaleat värit, rustiikkisuus ja romanttisuus.

Valkoista ja vaaleaa

Maalaisromanttisen sisustuksen rauhallisen tunnelman luomisessa pääosassa ovat värit. Valkoista väriä käytetään eniten. Jos talossa tai asunnossa on näkyvillä puupintaa, maalaisromanttinen sisustus puhkeaa kukkaan. Puupintaa voi kuitenkin tuoda asuntoon esimerkiksi huonekalujen muodossa. Tummahko puu ja valkoinen luovat mukavan kontrastin. Muita sävyjä ovat vaaleat, pastelliset sävyt kuten beige ja vaaleanruskea, vaaleanpunainen, vaalea liila. Värit eivät ole kiljuvia eivätkä kirkkaita vaan enemmänkin murrettuja tai harmaaseen vivahtavia.

Puuta ja pitsiä

Rustiikkinen tyyli sopii maalaisromanttiseen sisustukseen hyvin (Kuva: Bonsoni.com CC BY 2.0)

Rustiikkinen tyyli sopii maalaisromanttiseen sisustukseen hyvin (Kuva: Bonsoni.com CC BY 2.0)

Maalaisromanttinen sisustus ottaa inspiraationsa Ranskan maaseudulta. Materiaalit ja koristeet ovat naisellisia ja runsaita: kukkakuviota, pitsiä ja röyhelöitä. Rauhallisten värien rinnalla muotokieli ja koristeet ovat hyvinkin runsaita. Puumateriaalin karheus ja karuus tuovat taas kontrastia naiselliselle pitsille. Ihanteellisin ympäristö tälle sisustustyylille on hirsitalo tai -mökki, missä puupintaa on näkyvillä runsaasti.

Vanhat esineet kunniaan

Vanhat tavarat ja esineet pääsevät usein uusiokäyttöön maalaisromanttisessa sisustuksessa. Vanhat ikkunanpokat pääsevät peilin kehyksiksi, vanhat sukset vaikkapa seinälle koristeeksi ja jo aikaa nähneeseen maitotonkkaan laitetaan kukka-asetelma. Maalaisromanttinen sisustustyyli ottaa vaikutteita ”vanhoista hyvistä ajoista”. Klassiset isoäitien kukat, kuten pelargoniat, sopivat myös loistavasti maalaisromanttiseen kotiin.

Kokemukset, palautteet ja muut kommentit

Ei vielä kommentteja.

Lisää kommentti tai kokemuksia