Sisustaminen

Makuuhuoneen sisustaminen

(Kuva: Mazzali CC BY-SA 2.0)

Makuuhuoneen sisustus lähtee huoneen pyhimmän, sängyn, hankkimisesta. Halusi makuuhuoneeseen sitten koruttoman futonin tai muhkean jenkkisängyn, tulee huoneeseen jäädä tilaa myös säilytystä, liikkumista ja siivousta varten. Aina kannattaa myös muistaa, että pieneen makuuhuoneeseen voi rakentaa myös parven tilaa säästämään.

Sänkyä valitessa kannattaa olla mittanauha mukana, etenkin, mikäli makuuhuone on pieni. Sänky ja muut huonekalut kannattaa valita myös sitä silmällä pitäen, että niiden alta mahtuu imuroimaan. Pölyisessä makuuhuoneessa nukkuu huonommin. Lattialla lojuvat vaatteet keräävät myös pölyä. Jos kerran pidettyjä vaatteita ei halua säilyttää vaatekaapissa, niitä varten kannattaa hankkia vaaterekki tai vaikkapa sisustustikkaat.

Tässä makuuhuoneessa on harmoninen tunnelma (Kuva: Mazzali CC BY-SA 2.0)

Tässä makuuhuoneessa on harmoninen tunnelma (Kuva: Mazzali CC BY-SA 2.0)

Säilytystilat kuntoon

Värit voivat olla näyttäviäkin, kun ne sopivat hyvin yhteen (Kuva: Tami Hills CC BY 2.0)

Värit voivat olla näyttäviäkin, kun ne sopivat hyvin yhteen (Kuva: Tami Hills CC BY 2.0)


Makuuhuone tarvitsee myös säilytystilaa. Vaatekaappiin kannattaa valita liukuovet, mikäli tilasta on pulaa. Yöpöydät ovat käteviä, mutta pieneen tilaan voi laittaa myös avohyllyn sängyn yläpuolelle. Mikäli tilaan vielä mahtuu, sängynpäätyyn voi laittaa rahin tai penkin lasku- ja istumistilaksi. Lipasto kätkee kätevästi esimerkiksi sukat ja alusvaatteet, mikäli ne eivät mahdu vaatekaappiin. Samalla sen päälle saa laskutilaa ja tilaa esimerkiksi koristeille. Näyttävä lyhty tai vaikkapa taulu voi olla lipaston päällä oleva viimeinen silaus.

Valoa ja varjoa

Lukuvalon ei ole pakko olla yöpöydällä vaan voi hankkia lampun seinälle tai jalkalampun taipuvalla varrella. Lukuvalon lisäksi makuuhuoneessa on hyvä olla yleisvalo, jonka avulla näkee siivota ja valita vaatteet päivän menoihin. Mikäli haluaa nukkua pilkkopimeässä, paksut, tummat verhot pimentävät tehokkaasti. Ikkunaan voi hankkia myös erilliset pimennysverhot, joilla saa makuuhuoneesta sysipimeän.

Sängynpäädyllä ja peitoilla tunnelmaa

Kun huonekalut ovat paikoillaan ja valaistus kunnossa, voi keskittyä tekstiileillä sisustamiseen. Kaunis päiväpeitto tai lakanat tuovat tilaan tunnelmaa. Verhoilla ja koristetyynyillä voi leikitellä myös. Sängynpääty tuo tilaan ryhtiä. Sängynpäädyn virkaa ajaa myös vaikkapa tapetti tai seinämaali, joka on sängyn levyinen. Väreissä kannattaa luottaa omaan makuun, mutta pyrkiä harmoniaan, jotta makuuhuoneesta ei tule liian levoton. Tärkeintä on kuitenkin pystyä lepäämään tuossa huoneessa, jossa vietämme kolmasosan elämästämme.

Kokemukset, palautteet ja muut kommentit

Ei vielä kommentteja.

Lisää kommentti tai kokemuksia