Sisustaminen

Matot netistä: matot kotiin vaivattomasti

(Kuva: Nadia308 CC BY-SA 2.0)

Matto on paitsi sisustuksen viimeinen silaus mutta myös varpaiden lämmittäjä, lattioiden suoja ja lian pysäyttäjä. Laadukkaat lattian kaunistajat saa kätevästi ja vaivattomasti kotiin tilaamalla matot netistä. Mattoja löytyy eri materiaaleista mitä erilaisimpiin tarkoituksiin. Asuntosuomi esittelee parhaimmat matot eri tilanteisiin.

Kulutusta kestävät matot

Osan matoista tarvitsee kestää kovaakin kulutusta. Esimerkiksi kynnysmatto, terassimatto tai parvekematto ei saa olla heppoisesta materiaalista valmistettu, sillä niiden tulee kestää likaa ja kulutusta. Myös käytävämatto voi joutua kestämään kovia. Esimerkiksi PVC-materiaalista valmistettu terassimatto on kestävä matto, joka sopii paitsi terassille myös eteiseen ja parvekkeelle. Mattoa on saatavilla eri väreissä neutraalista hiekan väristä aina iloiseen keltaiseen asti.

Käytävämatot

Käytävämatoilla on tärkeä tehtävä: ne tuovat lämpöä ja äänieristystä käytävään, joka on usein yksi hankalimpia paikkoja sisustaa viihtyisäksi. Käytävämatto kannattaa valita liukuestepohjalla tai laittaa mieluisan maton alle liukueste. Usein eri verkkokaupoista saa tilattua käytävämattoja juuri omilla mitoilla, omaan käytävään sopivaksi. Esimerkiksi Mattotukku tarjoaa laajan valikoiman käytävämattoja omalla mitalla. Myös käytännölliset bukleematot sopivat käytävämatoiksi.

Turvallisuutta tuovat matot

Liukuestematot ja porrasmatot tuovat kotiin lisää turvallisuutta, joka on tarpeen esimerkiksi pienten lasten kanssa. Esimerkiksi Ellokselta löytyy suuri valikoima erilaisia porrasmattoja ja liukuestemattoja.

Olohuoneen matot ja lasten matot

Matto lämmittää myös ihmisen parasta ystävää (Kuva: Eric Seiler CC BY 2.0)

Matto lämmittää myös ihmisen parasta ystävää (Kuva: Eric Seiler CC BY 2.0)

Olohuoneessa rentoutumisen kruunaa pehmeä nukkamatto tai ryijymatto, perinteinen puuvillamatto tai räsymatto tai ylellinen itämainen matto. Olohuoneen matto on usein myös se tekijä sisustuksessa, joka kerää kaikki huoneen elementit yhteen tai muuten viimeistelee huoneen tyylin. Toisaalta itse tehtyä arvostava virkkaa maton itse. Omatekoinen virkattu matto voi olla olohuoneen katseen vangitsija samalla tavalla kuin valmiina ostetut matotkin. Lasten matot tulevat taas usein nopeasti osaksi leikkejä, kuten klassiset automatot osoittavat. Erityisen raikas ja hauska idea lastenhuoneeseen on esimerkiksi tämä palapelimatto.

Kokemukset, palautteet ja muut kommentit

Ei vielä kommentteja.

Lisää kommentti tai kokemuksia