Asuminen

Opintotuen asumislisä

opintotuen-asumislisä

Opintotuen asumislisä tai opiskelijan asumistuki on rahallinen tuki, joka on tarkoitettu opiskelijan asumiskulujen maksamiseen. Opintotuen asumislisä on osa opintotukea ja asumislisän myöntämiseen pätee samat ehdot kuin opintotuen myöntämiseen. Tältä sivulta löytyy tietoa myös aiheista ”opintotuen asumislisän määrä” ja ”opintotuen asumislisä laskuri”.

Opintotuen asumislisän määrä on enimmillään 80 prosenttia asunnon vuokrasta. Jos opiskelijan vuokra on enemmän kuin 252 euroa, hän ei saa 252 euroa ylittävältä osalta asumislisää. Tämä tarkoittaa sitä, että asumislisän enimmäismäärä on 252,00 x 0,80 = 201,60 euroa.

Nykyään pelkän opintotuen asumislisän nostaminen kuluttaa opintotukikuukausia, joten periaatteessa pelkän opintotuen asumislisän nostaminen ei kannata. Myöskään niiltä kuukausilta, joilta ei ole oikeutettu opintotukeen (esim. kesäkuukaudet) ei voi nostaa opintotuen asumislisää. Kaikista kätevintä on laskea opintotuen ja siis myöskin opintotuen asumislisän määrä Kelan Opintotuen asumislisä laskurilla, joka löytyy tämän linkin kautta.

Kokemukset, palautteet ja muut kommentit

One Response to “Opintotuen asumislisä”

  1. Saisi asumislisä nousta. Ainakin pääkaupunkiseudulla tilanne on todella kestämätön. Muutkin elämisen kulut senkun nousee vaan.

    Posted by Arto | 18.12.2011, 13.31

Lisää kommentti tai kokemuksia