Asuminen

Parvekelasit – lisää neliöitä kotiin

(Kuva: Stephen Bowler CC BY 2.0)

Parvekelasit ja terassilasit suojaavat melulta, pölyltä, tuulelta ja saasteilta. Toisaalta parvekelasitus ja terassilasitus antaa mahdollisuuden käyttää tilaa ympäri vuoden. Lasitettu parveke tuo myös mukavasti lisätilaa kotiin. Lasitettu parveke tai terassi tuo kodille myös lisäarvoa, mikäli sen myynti tulee joskus ajankohtaiseksi.

Parvekelasit: yksi lisähuone kotiin

Parvekelasit tuovat suojaa parvekkeelle: tuuli, pöly, sade ja lumi jäävät ulkopuolelle. Myös linnut pysyvät poissa. Samalla parvekkeen sisäpinnat ja rakenteet pysyvät paremmassa kunnossa. Lasitettu parveke vähentää siis sekä siivous- että kunnostustarpeita. Toisaalta myös liikenteen melu vähenee: liikennemelun määrä vähenee noin puoleen parvekelasien ansiosta. Parvekelasit myös säästävät rahaa: kun helle ja kylmyys vähenee, voidaan säästää energiaa. Parvekelasit tuovat myös turvaa: lemmikit ja pienet lapset voi turvallisesti päästää leikkimään parvekkeelle. Parvekelasit sopivat usein mitä erilaisimmille parvekkeille, niin kerrostaloon, rivitaloon, omakotitaloon kuin kesämökillekin.

Lasiterassi: kodin viihtyisin huone

Lasitettu terassi jatkaa kotiasi yhdellä huoneella. Lasiterassi pidentää ulkonaoloaikaa varhaisesta keväästä myöhään syksyyn saakka. Ympärivuotiseksi lasiterassin muuttaa lisälämmittimillä. Lasitettu terassi voi toimia vaikkapa toisena olohuoneena, ruokailutilana, puutarhana… vain mielikuvitus on rajana. Terassin voi lasittaa pystypuitteellisilla tai puitteettomilla laseilla, jotka jättävät näkymän vapaaksi. Usein laseihin voi valita kuvioinnin tai hionnan, joka tuo terassilaseihin paitsi persoonallista ilmettä, mutta myös näkösuojaa. Terassilaseja saa myös massavärjättynä, mikä auttaa suojautumaan auringolta. Kun valitsee terassilasituksen lukollisena, saa myös lisäturvallisuutta kotiin.

Kun mielessä on lasitus joko terassille tai parvekkeelle, kannattaa kääntyä asiantuntijan puoleen. Parvekelaseja ja terassilaseja asentavia yrityksiä ovat esimerkiksi Jokke parvekelasit, Lumon, Alutec, Nika ja Cover. Terassi- ja parvekelasitus tehdään juuri sinun tiloihisi sopivaksi. Lasitusta suunnitellessa kannattaa miettiä valmiiksi, mihin käyttötarkoitukseen uuden tilansa haluaa. Onko parvekkeella tarkoitus pitää kasveja ympäri vuoden vai riittääkö tuulensuojaan pääsy? Monet yritykset rakentavat myös terassin, mikäli sitä ei vielä ole. Usein pelkän lasituksen yhteydessä ei tarvitse rakennuslupaa, mutta uusi, katollinen terassi voi sellaisen tarvita. Terassi- tai parvekelasitusta hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota myös lasien kestävyyteen: kannattaa selvittää, ovatko lasit turvallisuusvaatimusten mukaiset, ja ovatko ne läpäisseet esimerkiksi pistekuorman-, tuulenpaineen- ja iskunkestävyystestit.

(Kuva: Stephen Bowler CC BY 2.0)

(Kuva: Stephen Bowler CC BY 2.0)

Kokemukset, palautteet ja muut kommentit

Ei vielä kommentteja.

Lisää kommentti tai kokemuksia