Sisustaminen

Pienen asunnon sisustaminen – hukkaneliöt kuriin

Kuva: Urbane Apartments CC BY-SA 2.0)

Pienestä kodista saa tilaihmeen järkevillä säilytysratkaisuilla ja silmää huijaavilla sisustuskikoilla. Tärkeintä on ottaa jokaikinen neliö käyttöön. Aina ei ole pakko muuttaa isompaan asuntoon – jo pelkillä väri- ja materiaalivalinnoilla saa lisää tilantuntua. LINKKITEKSTI

Seinät käyttöön – tai nurin

Kaunis säilytysratkaisu voi olla esilläkin (Kuva: Rubbermaid Products CC BY 2.0)

Kaunis säilytysratkaisu voi olla esilläkin (Kuva: Rubbermaid Products CC BY 2.0)


Yleensä lattiatila loppuu ensimmäisenä. Onko kaikki tila seiniltä tehokäytössä? Usein pienet kerrostaloasunnot ovat korkeaseinäisiä ja tavallisenkin korkuisiin seiniin saa kummasti lisää säilytystilaa laittamalla kattoon asti jatkuvat kaapit. Ovien päällekin mahtuu usein kaappi tai vähintäänkin avohylly. Myös tavaroiden nostaminen seinälle tuo lisätilaa – esimerkiksi taulu-tv on helposti seinään kiinnitettävissä. Myös turhien väliseinien kaataminen tuo tilaa lisää. Ensin tosin kannattaa selvittää se, ettei seinä ole kantava. Ahtaisiin käytäviin voi sijoittaa kirjahyllyn – joko perinteisen tai avohyllyistä koostuvan.

Parvi ja kaappisänky

Valkoinen luo vaikutelman tilavuudesta (Kuva: tommerton2010 CC BY 2.0)

Valkoinen luo vaikutelman tilavuudesta (Kuva: tommerton2010 CC BY 2.0)


Jos seinällä on reippaasti tilaa, voi sänkyparvella saada kultaakin kalliimpaa lattiatilaa lisää. Jos nukkuminen parvella ei kiinnosta, voi parvesta tehdä vaikka oleskelutilan tai säilytystilan. Myös kaappisängyt lisäävät tilaa. Jos ei itse halua nukkua kaappisängyssä, se on kätevä esimerkiksi vierasvuoteeksi.

Kiiltävät pinnat ja vaaleat materiaalit

Peili - tai peilit - lisäävät avaruuden tuntua (Kuva: epicture's (more off than on) CC BY 2.0)

Peili – tai peilit – lisäävät avaruuden tuntua (Kuva: epicture’s (more off than on) CC BY 2.0)


Kiiltävät pinnat, kuten lasi luovat vaikutelman tilavuudesta. Myös lattian maalaaminen kiiltävän valkoisella toimii samoin. Peilin nostaminen seinälle huijaa silmää sekin. Myös läpinäkyvyys luo tilaa: esimerkiksi läpinäkyvät muovituolit ovat loistokeksintö ahtaisiin asuntoihin. Myös tekstiileissä vaaleat pinnat toimivat tilantunnun lisääjinä.

Minimalismi

Jos mikään säilytysratkaisu tai sisustuksen uusiminen ei auta, kannattaa joko muuttaa isompaan asuntoon tai hankkiutua liiasta tavarasta eroon. Jos lipastot ja vaatekaapit pursuavat turhaa tavaraa, voi miettiä minimalismin perussääntöä: jos ei ole käyttänyt jotain tavaraa kahteen vuoteen, sitä ei todennäköisesti tarvitse enää.

Kokemukset, palautteet ja muut kommentit

Ei vielä kommentteja.

Lisää kommentti tai kokemuksia