Sisustaminen

Puutarhan ja terassin sisustus – vinkit kesää varten

Kuva: Wonderlane CC BY 2.0)

Terassi, parveke ja puutarha toimii parhaillaan toisena olohuoneena oikein sisustettuna. Oli kyseessä sitten lasitettu parveke tai avonainen puutarha, oikeilla ratkaisuilla kodin kakkosolohuoneissa voi viettää aikaa säällä kuin säällä.

Oikeanlaiset kalusteet

Salainen puutarha (Kuva: Annie Mole CC BY 2.0)

Salainen puutarha (Kuva: Annie Mole CC BY 2.0)


Kaikki lähtee liikkeelle oikeista puutarhakalusteista. Mikäli katosta ei ole saatavilla, kannattaa panostaa sadetta kestäviin kalusteisiin. Esimerkiksi polyrottinki on materiaali, joka ei ole sateesta moksiskaan. Se ei myöskään haalistu auringossa eikä välitä edes lumesta. Muita hyviä kalustemateriaaleja ovat puu, rottinki ja muovi.

Tekstiilit ja tavarat säilöön

Mikäli haluaa somistaa puutarhakalusteet tekstiileillä kuten tyynyillä ja torkkupeitoilla, mutta sateen mahdollisuus huolestuttaa, voi puutarhaan ostaa sään kestävän säilytyspenkin. Penkki kätkee tekstiilit sateensuojaan ja tuo samalla yhden lisäistuimen puutarhaan. Puutarhaan ja parvekkeelle voi myös ostaa sadetta ja tuulta kestävän auringonvarjon, joka nimensä mukaisesti suojaa kesästä nauttijia myös auringonpaahteelta.

Valaistuksella romantiikkaa pimeneviin iltoihin

Lämmintä tunnelmaa paperilyhdyillä (Kuva: Jenni Douglas CC BY 2.0)

Lämmintä tunnelmaa paperilyhdyillä (Kuva: Jenni Douglas CC BY 2.0)


Terassista ja puutarhasta saa tunnelmallisen tilan myös pimeneviin iltoihin oikeanlaisella valaistuksella. Tärkeintä on valita valaisimet, jotka on tarkoitettu ulkokäyttöön. Vaihtoehtoja riittää aurinkoenergialla toimivista valaisimista led-paperilyhtyjen kautta kiinteisiin valaisimiin asti. Romanttisen tunnelman puutarhaan saa ripustamalla puuhun erilaisia koristeellisia lyhtyjä.

Kasveilla tunnelmaa

Yrtit kasvamaan parvekkeelle (Kuva: KateMonkey CC BY 2.0)

Yrtit kasvamaan parvekkeelle (Kuva: KateMonkey CC BY 2.0)


Puutarhan kasvien järjestys on yleensä sisustusvaiheessa jo valmiina, mutta terassin ja parvekkeen sisustus alkaa usein kasvien paikkojen valinnasta. Lasitettu parveke tai terassi toimii kasvihuoneena, joten hyötyviljely on mahdollista. Omat tomaatit ja mausteyrtit maistuvat parhaalta. Koristekasveja voi kasvattaa mitä erilaisimmissa ruukuissa niin lattialla kuin amppeleissakin. Jos kasveista huolehtiminen ei kiinnosta mutta parvekkeelle haluaa vihreää tunnelmaa, voi leikkokukista tai oksista sommitella koristeellisia asetelmia.

Grilli tulille

Grillaus kuuluu suomalaiseen kesään. Grillejä löytyy niin pallogrillistä Michelin-kokkien makuun sopiviin megagrilleihin asti ja puutarhaan voi tehdä myös tulisijan. Myös savustuspönttö tuo kesäkeittiöön lisämakua ja villeimmät rakentavat tandooriuunin puutarhaansa. Grillin ikää pidentää oikeanlaiset grillin suojapeitteet.

Kokemukset, palautteet ja muut kommentit

Ei vielä kommentteja.

Lisää kommentti tai kokemuksia