Remontointi

Saunaremontti

saunaremontti-sauna

Monissa suomalaisissa kodeissa sauna on keskeisessä asemassa ja sen viihtyvyyttä pidetään tärkeänä. Saunaremontti voi pitää sisällään joko saunan rakentamisen sellaiseen asuntoon, jossa sitä ei aiemmin ole ollut tai vanhan saunan kunnostamisen ja uusimisen. Monesti saunaremontti toteutetaan kylpyhuoneremontin yhteydessä, koska kaikki kodin märkätilat on kätevä remontoida kerralla.

Mitä saunaremontissa pitää ottaa huomioon?

Saunaremontti jo olemassa olevaan saunaan halutaan yleensä tehdä, jos saunatilat kaipaavat uusimista tai jos kiuas esimerkiksi on rikki. Saunaremontissa tulee ottaa huomioon saunatilan koko, sillä se asettaa omat rajoituksensa sille, minkälaisia muutoksia voidaan tehdä. Pienessä saunassa kiukaan paikkaa on esimerkiksi paljon vaikeampi miettiä uudestaan kuin suuressa saunassa.

Lisäksi lauteiden määrä ja koko riippuvat myös saunatilan suuruudesta. Jos kyseessä on tilava sauna, voi lauteiden paikan kanssa leikitellä enemmän ja tehdä mielensä mukaan erikoisempiakin ratkaisuja.

Sauna on märkätila, joten saunaremontissa tulee ottaa huomioon samantyyppisiä seikkoja kuin kylpyhuoneremontissa. Vesierityksen tarkistaminen ja varmistaminen ovat esimerkiksi olennainen osa saunaremonttia. Saunassa on myös tärkeää, että seinissä on höyrysulku, materiaali, joka eristää höyryn. Kolmas tärkeä asia saunan remonttitöissä on ilmanvaihto. Kaikki nämä asiat vaikuttavat remontin kokonaishintaan, mutta niiden tarkastaminen on erittäin tärkeää toimivan ja turvallisen saunan kannalta.

Saunaremontti pitää yleensä sisällään pintamateriaalien uusimisen. Lattia saatetaan haluta kaakeloida uudestaan ja seinät paneloida. Merkittävä osa työtä on vanhojen saunarakenteiden purkaminen. Uudet lauteet ja kiuas sijoitellaan asiakkaan toiveiden mukaisesti mahdollisimman tarkasti, mutta tilan koko vaikuttaa siihen, minkä kokoinen kiuas ja minkä kokoiset lauteet saunaan mahtuvat.

saunaremontti-tuli

Saunaremontin hinta ja yritysten kilpailutus

Saunaremontti on pienitöisempi ja edullisempi kuin kylpyhuoneremontti, mutta siinäkin hinnassa voi olla merkittäviäkin eroja. Hintaan vaikuttaa tehdyn työn laajuus ja kesto ja käytettävät materiaalit. Saunaremontteja tekevät yleensä samat yritykset kuin kylpyhuoneremontteja. Eri yritykset kannattaa kilpailuttaa keskenään, jotta löytyisi edullinen ja hyvä vaihtoehto.

Asiakas saa vaatia yritykseltä arviota työn kestosta ja hinnasta ja lisäksi on yleensä jonkinlainen tyytyväisyystakuu, eli yritys sitoutuu ottamaan vastuun siitä, jos remontin lopputulos ei olekaan halutunlainen tai siinä on puutteita.

Saunaremontin yhdistäminen kylpyhuoneremonttiin

Saunaremontti on yksinään lyhytkestoinen remontti, mutta jos sen yhdistää kylpyhuoneremonttiin, siihen on syytä varata paljon aikaa. Riittävän suuri budjetti on myös hyvä olla olemassa, sillä kylpyhuoneremontti on yleensä suuritöinen ja saunaremontin lisääminen siihen tuo vielä lisätyötä. Pelkän saunan remontoiminen onnistuu helpommin pienelläkin budjetilla.

Pääasiassa sauna kannattaa remontoida samalla kertaa kylpyhuoneen kanssa, jos saunaremontti on käynyt mielessä, sillä näin vältytään yhdeltä lisäremontilta ja saadaan kaikki märkätilat hoidettua helposti yhdellä kertaa.

Ilmoitusvelvollisuus

Asukkaalla on nykyään velvollisuus ilmoittaa kaikista tulevista remonteista, jos ne vaativat suurempia toimenpiteitä. Saunaremontin yhteydessä tällaisia ilmoitusta vaativia toimenpiteitä ovat kokonaan uuden saunan rakentaminen ja sähkösaunan kiukaan uusiminen. Saunan lauteiden uusimisesta ei puuolestaan tarvitse ilmoittaa isännöitsijälle.

Kokemukset, palautteet ja muut kommentit

Ei vielä kommentteja.

Lisää kommentti tai kokemuksia