Sisustaminen

Sisustuslevyt – uutta ilmettä seinään nopeasti

(Kuva: Bartosz Mikołajczyk CC BY 2.0)

Sisustuslevyt on kätevä vaihtoehto mikäli haluaa uuden seinäpinnan mutta ei maalaus- eikä tapetointiurakkaa. Suurin osa sisustuslevyistä on myös ääntä ja lämpöä eristäviä, joten sen lisäksi että ne tuovat uutta ilmettä sisustukseen ne lisäävät viihtyvyyttä myös sillä tavoin.

Sisustuslevy on oiva vaihtoehto maalille ja tapetille. Useimmat levyt voidaan asentaa myös vanhan seinäpinnan – vaikka jopa tapetin – päälle suoraan. Työmäärä vähenee ja työ nopeutuu, kun pohjatöitä ei tarvitse tehdä. Sisustuslevyissä on mitä erilaisimpia vaihtoehtoja saatavilla kuvion ja pinnan suhteen, tapetin näköisestä kivimäiseen pintaan saakka. Sisustuslevyjä on saatavilla myös kattoon laitettavaksi.

Kiinnittäminen & levyn valinta tilan mukaan

Sisustuslevyt kiinnitetään seinään usein joko ruuveilla tai voimaliimalla. Liimatessa levyjen pysyminen kannattaa varmistaa vielä muutamalla ruuvilla per levy. Myös ulkokäyttöön on saatavilla omanlaisiaan pintoja, esimerkiksi ulkokäyttöön soveltuvia verhoilukivipintoja. Sisustuslevykaupoilla kannattaakin varmistaa vielä myyjältä eri levyjen soveltuminen eri olosuhteisiin.

Sisustuslevyjen materiaalit

Sisustuslevyjen rungon rakennusmateriaalit vaihtelevat puukuidusta polyuretaaniin. Puukuitu on suosittua etenkin ekologisessa rakentamisessa. Polyuretaani taas eristää hyvin lämpöä. Useissa kivipintaisissa sisustuslevyissä pinta on aitoa kiveä, vaikka runko olisikin muuta materiaalia.

Kokemukset, palautteet ja muut kommentit

Ei vielä kommentteja.

Lisää kommentti tai kokemuksia