Sisustaminen

Sisustussuunnittelu – Sisustussuunnittelija tuo esille kotisi parhaat puolet

(Kuva: C_osett Public Domain Mark 1.0)

Sisustussuunnittelija auttaa, tarvitsi sitten kokonaisvaltaista muutosta kodin sisustukseen, rakenteilla olevaan uuteen kotiin tai vaikkapa apua huonekalujen valintaan. Ammattilaisen silmä on harjaantunut näkemään eri tilojen parhaat puolet ja korostamaan niitä oikein. Sen lisäksi oikeanlaisella sisustuksella saa tilaan lisää tilan tuntua, toimivuutta, viihtyvyyttä ja kodikkuutta. Sisustussuunnittelijan avulla pääsee helpommin ja nopeammin toivottavaan lopputulokseen, ilman virhevalintoja.

Sisustus asiakkaan toiveiden mukaan

Sisustussuunnittelija osaa auttaa erilaisten materiaali- ja värivaihtoehtojen viidakossa. Sisustussuunnittelu lähtee aina asiakkaan toiveista, tarpeista ja budjetista käsin – se ei siis ole sisustussuunnittelijan oma henkilökohtainen taideinstallaatio.

Kauneus ja käytännöllisyys sisustuksessa

Sisustussunnittelun tarkoitus ei ole myöskään ainoastaan hankkia tilaan koristetyynyjä ja kukka-asetelmia vaan sisustuksen tarkoitus on olla yhtä aikaa viihtyisä ja toimiva, kaunis ja käytännöllinen. Lisäksi sisustussuunnittelija huomioi tilan kokonaisuudessaan: tilassa pitää olla riittävästi väljyyttä, mutta se ei saa myöskään muistuttaa huonekalunäyttelyä. Sisustussuunnittelija auttaa myös alansa ammattilaisena tavarantoimittajien ja remonttifirmojen valinnassa ja valvoo asikkaansa etua.

Sisustuksen tilavuus

Sisustussuunnittelija auttaa tuomaan tilan tuntua sisustukseen. Sisustussuunnittelulla saa tilaan myös ihan oikeasti lisää tilaa, kun huomioidaan tilan mittasuhteet ja sisustuksen yhteensopivuus. Lisäksi pieneenkin tilaan saadaan lisäneliöitä kekseliäillä säilytysratkaisuilla.

(Kuva: Plage Vinilos y Adhesivos CC BY 2.0)

(Kuva: Plage Vinilos y Adhesivos CC BY 2.0)

Sisustuksen valoisuus

Valolla on suuri merkitys tilan viihtyvyyden ja toimivuuden kannalta. Valo ja varjot vaikuttavat myös tilaan, sillä niillä voi korostaa ja häivyttää eri yksityiskohtia. Lisäksi riittävästä valosta huolehtiminen on välttämätöntä esimerkiksi tilassa tehtävien tarkkuutta vaativien töiden tai vaikkapa ruoanlaiton kannalta. Lisäksi valolla on huomattava merkitys tilan viihtyvyyden kannalta. Sisustussuunnittelija osaa nähdä tilan kokonaisuutena myös valaistusta silmällä pitäen.

Pinnat sisustuksessa

Oikeanlaiset pintamateriaalit ovat kuin maalauksen pohja: ilman hyvää pohjaa ja taustaa yksityiskohdatkaan eivät pääse oikeuksiinsa. Osa kodin pinnoista tulee kohtaamaan kulutusta enemmän kuin toiset, joten ne vaativat pintamateriaaleiltaan enemmän. Lisäksi valitsemalla oikeanlaiset pintamateriaalit kotiin saa sisustuksen vaihdettua helpommin esimerkiksi tekstiilejä vaihtamalla, mikäli mieli ja maku muuttuvat ajan saatossa.

Sommittelu ja estetiikka

Myös sommittelu on tärkeää sisustuksessa. Kauniit esineet ja huonekalut eivät pääse oikeuksiinsa, ellei niitä osata sijoittaa oikein. Erilaisilla pinta- ja kuviovalinnoilla tilaan saa loihdittua mitä erilaisimpia tunnelmia. Myös väreillä on suuri rooli sisustuksessa. Sisustussuunnittelija osaa luoda tilaan toiveidesi mukaan rauhallista, pirteää tai vaikkapa modernia tunnelmaa.

Suomen sisustussuunnittelijat

Suomessa sisustussuunnittelijoilla on oma yhdistyksensä Sisustussuunnittelijat SI ry, johon kuuluu noin 190 sisustussuunnittelijaa ja sisustusarkkitehtia. Rekisteröityneen sisustussuunnittelijan tunnistaa nimekkeen lopussa olevasta SI-lyhenteestä. Yksi Suomen kuuluisimpia sisustusuunnittelijoita on Marko Paananen, joka on tunnettu muun muassa INNO-sisustusohjelmasta. Marko on sisustusarkkitehti ja hakenut oppinsa Los Angelesista. Myös Milla Alftan ja Teuvo Loman ovat Suomen suosituimpia sisustussuunnittelijoita. Alftan on tunnettu T.i.l.a.-ohjelmasta. Teuvo Loman taas on tunnettu muun muassa Pientä pintaremonttia -ohjelmasta. Sisustussuunnittelijoiden kädenjälkiä voikin ihastella erilaisten tv-ohjelmien lisäksi esimerkiksi eri vuosien asuntomessuilla sekä netissä mm. Instagramissa ja Pinterestissä.

Kokemukset, palautteet ja muut kommentit

Ei vielä kommentteja.

Lisää kommentti tai kokemuksia