Sisustaminen

Taidetta netistä: taidetta helposti kotiin

(Kuva: 陈 键 CC BY-ND 2.0)

Taide on monille mieluinen tapa sisustaa kotia: se antaa kodille sen kuuluisan viimesilauksen persoonallisella tavalla. Toisaalta taide voi olla myös sijoituskohde. Yksi tapa hankkia taidetta kotiin on sen ostaminen erilaisista taideverkkokaupoista. Toinen hyvä tapa hankkia esimerkiksi tauluja on taidelainaamo: saat kotiisi taidetta ilman lopullista ostopäätöstä tai sitoutumista tiettyyn teokseen.

Suomalaista taidetta kotiin

Suomalaista taidetta netistä löytää esimerkiksi helsinkiläisestä Sine Campana -verkkokaupasta, jonka sivuilta voi etsiä teoksia taitelijoiden nimen tai taideteoksen tyypin mukaan lajiteltuina. Verkkogallerian teokset ovat kaikki ostettavissa. Halusi sitten veistoksia, öljyvärimaalauksia tai valokuvataidetta, Sine Campana -verkkokauppa on oikea osoite. Sine Campana myy myös lahjakortteja: taidelahjakortilla saa taatusti mieleisensä lahjan. Toinen taidetta myyvä verkkokauppa on jyväskyläläinen Galleria Beckerin verkkokauppa, josta myös löytää teoksia piirroksista grafiikkaan, veistoksista valokuviin. Galleria Beckerin verkkokaupan teokset ovat niinikään lajiteltavissa sekä taiteilijan että tekniikan mukaan. Taitelijoiden nimen mukaan taidegrafiikkaa ja maalauksia voi ostaa myös Grafiikkakaupasta ja Taideliikekuva-verkkokaupasta. Grafiikkakaupan valikoimassa on esimerkiksi Katja Tukiaisen töitä. Miina Äkkijyrkän teoksia on saatavilla sekä Grafiikkakaupasta että Taideliikekuva-verkkokaupasta.

Taidetta suoraan tekijöiltä

Jos haluaa ostaa taidetta suoraan taiteilijalta itseltään, on kaupankäyntiä varten perustettu kätevä Taidesivut.net -sivusto, jonne taitelijat voivat rekisteröityä ja myydä teoksiaan suoraan asiakkailleen. Sivustolta löytyy vähän vajaa 1000 erilaista teosta, jotka ovat 51 taitelijan käsialaa. Sivusto esittelee myös kuukausittain vaihtuvan kuukauden taitelijan, minkä avulla tekijöistä luomuksien takana voi oppia enemmän. Taidesivut.net toimii yhteistyössä Kulttuuriosuuskunta PUHURin kanssa.

Taidelainaamosta taidetta ilman ostopakkoa

Mikäli taideteoksen ostaminen yhdeltä (tai muutamaltakaan) istumalta tuntuu liian suurelta sijoitukselta tai sitoumukselta, voi taidetta myös lainata kotiin. Aiemmin mainituista esimerkiksi Galleria Becker ja Grafiikkakauppa mahdollistavat myös taideteosten lainaamisen edulliseen kuukausihintaan. Galleria Becker mahdollistaa myös teoksen ostamisen mikäli se vie sydämesi – ja jo maksetut kuukausierät vähennetään myyntihinnasta. Taidelainaamoita löytyy ainakin Helsingistä, Tampereelta, Porvoosta, Espoosta, Hämeenlinnasta, Salosta, Seinäjoelta ja Hyvinkäältä.

Taidelainaamo Konsta toimii Porvoossa (Kuva: Amusa Kulttuuritori CC BY-SA 2.0)

Taidelainaamo Konsta toimii Porvoossa (Kuva: Amusa Kulttuuritori CC BY-SA 2.0)

Kokemukset, palautteet ja muut kommentit

Ei vielä kommentteja.

Lisää kommentti tai kokemuksia