Sisustaminen

Valaisimet netistä – valoisaa säästöä

(Kuva: Susanne Nilsson CC BY-SA 2.0)

Valaisimet ovat ensiarvoisen tärkeä tekijä pohjoisissa kodeissamme. Lamput ovat tarpeellisia niin vapaa-ajalla kuin töissäkin, niin tarkassa työskentelyssä kuin rennossa oleskelussakin. Valaisin paitsi valaisee, myös tuo tunnelmaa kotiin. Valaisimet netistä tilaamalla voi saada lamput edullisemmin ja ainakin helpommin, tarvittaessa jopa kotiovelle asti.

Kattovalaisimet

Kattovalaisimet tuovat kotiin yleisvaloa. Kattovalaisin toimii myös kulkuvalona esimerkiksi kodin käytävillä, jonne voi sijoittaa halutessaan vaikkapa tunnistinvalaisimen. Kattovalaisimia saa esimerkiksi kattoon upotettavina, roikkuvina valaisimina ja plafondeina. Kattoon on saatavina myös spottivalaisimia, joilla valoa voi kohdistaa moneen eri kohtaan, esimerkiksi korostaa jotain kodin yksityiskohdista. Kattokruunut taas sopivat hyvin ajattomaan ja arvokkaaseenkin tunnelmaan ja ovat takuuvarmasti yksi kodin keskipisteistä. Monipuolisen valikoiman erilaisia kattovalaisimia eri merkeiltä, kuten Trio, Eglo ja Massive, löydät muun muassa Laatuvalaisin-verkkokaupasta.

Seinävalaisimet ja lattiavalaisimet

(Kuva: JMacPherson CC BY 2.0)

(Kuva: JMacPherson CC BY 2.0)


Seinävalaisin toimii joko tunnelmavalaisimena tai kohdevalaisimena. Seinävalaisimet tunnelmallisessa käytössä tuovat usein pehmeämpää ja lämpimämpää valoa kotiin, eivätkä niinkään ole esimerkiksi hyviä lukulamppuja. Seinään sijoitettavat kohdevalaisimet taas ovat usein eri suuntiin suunnattavia ja kirkkaampia myös valon sävyltään. Seinään sijoitettava lamppu onkin erinomainen lukuvalo esimerkiksi nojatuolin tai sängyn yläpuolelle sijoitettuna. Lattiavalaisin toimii samoin joko kohde- tai tunnelmavalaisimena. Sekä tunnelmallisia että kohdevalaistukseen tarvittavia seinä- ja lattiavalaisimia löytyy esimerkiksi Prisman verkkokaupasta. Useimmissa tunnelmallisissa lattiavalaisimissa on himmeä valo ja miellyttävä muotoilu, joten ne tuovat kotiin sekä valoa että kauneutta.

Pöytävalaisimet

Pöytävalaisin toimii samoin kuin edellä mainitut valaisimet, tuoden kohdevalaistusta vaikkapa työpöydälle tai tunnelmallista valoa esimerkiksi olohuoneeseen tai makuuhuoneeseen. Hienosti muotoiltu pöytävalaisin on myös yksi tapa sisustaa kotia miellyttäväksi. Esimerkiksi kotimaisissa design-valaisimissa on hienosti huomioitu sekä ajaton muotoilu että käytännöllisyys. Esimerkiksi Innolux on tällainen merkki. Lisäksi hienoja pöytävalaisimia löytää myös merkiltä Markslöjd. Erityisen edullista hintaa ja hieman erikoisempia lamppuja haluava taas voi löytää suosikkinsa Lightinthebox-verkkokaupan valikoimasta.

Led-valot

Valaisimet ovat yksi tärkeä tunnelmanluoja (Kuva: Wiros CC BY-SA 2.0)

Valaisimet ovat yksi tärkeä tunnelmanluoja (Kuva: Wiros CC BY-SA 2.0)


Led-valaisin on usein parempi vaihtoehto kuin tavallinen hehkulamppu. Led-valaisimet kuluttavat vähän energiaa, niillä on hyvä värintoistokyky, niillä on pidempi käyttöikä, ne sopivat mainiosti kohdevalaistukseen mutta toisaalta ovat myös hyvin himmennettävissä eivätkä ne sisällä elohopeaa. Toisaalta vielä tässä vaiheessa led-lamput ovat hieman kalliimpia kuin tavalliset lamput, mutta niiden pitkä käyttöikä kompensoi sitä. Suomen johtava led-valaistukseen keskittynyt verkkokauppa on LED-valot-verkkokauppa.

Kokemukset, palautteet ja muut kommentit

Ei vielä kommentteja.

Lisää kommentti tai kokemuksia