Vuokra-asunnot

Vuokramökit – mökin vuokraus tuo vaihtelua ja mökit saa netistä edullisesti

Punaiset tuvat ja perunamaat saa myös vuokrattua (Kuva: Tommie Hansen CC BY 2.0)

Mökki kuuluu Suomen kesään yhtä paljon kuin mansikat, lokkien kirkuna ja laineiden liplatus. Mökin ei kuitenkaan tarvitse aina olla oma, vaan on mahdollista vuokrata mökit netistä. Vuokramökit tuovat myös vaihtelua lomapaikkaan eikä ylläpidosta tarvitse huolehtia kuin maksimissaan loppusiivouksen verran. Lomamökkiä vuokratessa kannattaa kuitenkin olla tarkkana ja huomioida muutamia asioita.

Mökit netistä

Mökin vuokraus onnistuu näppärästi netissä. Mökkivuokraus onnistuu niin vuokrauspalveluiden kuin suoraan yksityistenkin kautta. Mökkivuokrauspalvelusta löydät lomamökit ja muut mökit muutamalla napinpainalluksella. Mökki on paitsi kesämatkailun paras majoitusvaihtoehto, myös talven hiihtokauden tukikohta. Yksi kattavimpia mökinvuokrauspalveluita on Lomarengas. Heillä on valikoimassaan noin 3900 mökkiä, huoneistoa ja huvilaa. Mökkivuokraus on helppoa Lomarenkaan avulla, sillä hakukoneeseen voi määritellä haluamansa kriteerit tarkasti. Mökkihaku toimii syöttämällä haluamansa alueen, mökin tähtiluokituksen asteikolla 1-5, vuokraajien määrän, tarvittavat makuuhuoneet ja matka-ajan hakukoneeseen.

Mökin vuokraaminen yksityiseltä

Mökki keskellä ei mitään takaa rauhoittumisen lomalla (Kuva: Henry Hagnäs CC BY 2.0)

Mökki keskellä ei mitään takaa rauhoittumisen lomalla (Kuva: Henry Hagnäs CC BY 2.0)

Myös yksityisten ”vuokrataan mökki” -ilmoitukset kannattaa katsoa. Kannattaa sopia tarkasti vuokrauksen yksityiskohdat: tarkka vuokrausaika kellonaikoineen, kuuluuko siivous vuokralaisille, avaintenluovutuksen ajankohta ja saako paikalla olevia esineitä, kuten polttopuita käyttää.

Mökkien varustelu ja sijainti

Suomi on täynnä lomamökkejä, joten valikoimaa riittää. Kannattaakin vertailla eri vaihtoehtoja niin sijainnin kuin mökin varustelunkin suhteen. Ottaakko perinteinen mökki rantasaunalla vai valitako luksusvilla porealtaalla? Myös mökin sijainti kannattaa tarkistaa. Mikäli haluaa lomallaan esimerkiksi lasketella, kannattaa mökki valita mahdollisimman läheltä hiihtokeskusta. Mikäli taas haluaa lomallaan kalastaa ja uida, kannattaa tarkistaa, onko mökin läheinen järvi kalaisa ja ranta uimakelpoinen.

Vuokrattavat mökit Suomessa

Juhannus on yksi suosituimpia mökkeilyaikoja (Kuva: Pekka Vainio CC BY 2.0)

Juhannus on yksi suosituimpia mökkeilyaikoja (Kuva: Pekka Vainio CC BY 2.0)

Suosituimmat hiihtokeskukset kuten Levi, Ruka, Vuokatti ja Ylläs vetävät lähiympäristön mökkeihin eniten porukkaa. Hiihtokeskusten mökkivuokraus onnistuu usein keskusvaraamon toimesta. Muita suosittuja mökkeilyalueita ovat Ahvenanmaa, Etelä-Savo, Kalajoki, Keski-Suomi, Pirkanmaa ja Varsinais-Suomi.

Vuokramökit Levi

Levi on paitsi yksi suosituimpia talvilomakohteita, myös monipuolinen lomakohde kesälläkin. Leviltä löytää kattavan valikoiman erilaisia loma-asuntoja. Talvella Leville vetävät laskettelu, hiihto, safarit ja moottorikelkkailu. Kesällä Levillä odottaa kesäkelkkarata, golfkenttä, seikkailupuisto, gondolihissi ja sauvakävelypuisto. Levin kylpylä rentouttaa ympäri vuoden. Talven kohokohta on joulu, jolloin Leville tulee vierailemaan itse joulupukki. Myös kesä täyttyy tapahtumista Levillä, kun järjestetään muun muassa Ruskamaraton ja Sadonkorjuumarkkinat. Mökkiä vuokratessa kannattaa tarkistaa, että mökki on lähellä lomamatkasi kohteita, oli se sitten hiihtohissin tai kylpylän tuntumassa.

Vuokramökit Ruka

Kuusamon Ruka on toinen suosittu hiihtokeskus ja loma-alue. Talvella hiihtokeskus, kelkkareitit ja maastohiihtoladut tarjoavat tekemistä lomalaiselle. Kesän kohokohtia ovat taas Rukan upeat maisemat, kuten Oulangan kansallispuisto ja Karhunkierros. Myös kalastus ja koskenlasku ovat suosittuja Rukalla. Kuusamon Tropiikki taas on kylpylä, jossa viimeistään arjen murheet huuhtoutuvat pois. Lapsien suosikkeja taas ovat Angry Birds Activity Park ja Kuusamon Suurpetokeskus.

Vuokramökit Vuokatti

Vuokatti on kylä ja vaara-alue laskettelurinteineen Sotkamon kunnassa, Kainuussa. Talvisin laskettelun lisäksi Vuokatissa voi osallistua husky-ajelulle ja mönkijäsafarille. Myös luistelu, lumikenkäily ja moottorikelkkailu onnistuu Vuokatin vaaramaisemissa. Kesällä taas Hiukan hiekkaranta, golf, frisbeegolf, paintball, rullaluistelu ja suunnistus tarjoavat puuhaa koko perheelle.

Vuokramökit Ylläs

Rukan mökin varustelua (Kuva: Timo Newton-Syms CC BY-SA 2.0)

Rukan mökin varustelua (Kuva: Timo Newton-Syms CC BY-SA 2.0)

Ylläs on länsi-Lapissa, Kolarin kunnassa sijaitseva tunturi, jolla sijaitsee kaksi hiihtokeskusta. Sport Resort Ylläs ja Ylläs-Ski ovat yhdistettyinä toisiinsa, tarjoten laskettavaa 61 rinteen verran. Latuja löytyy yhteensä 330 kilometriä, joten hiihdettävääkin riittää. Lisäksi avantouinti, porot ja islanninhevosvaellukset takaavat toiminnantäyteisen loman. Kesällä kalastaminen, alamäkipyöräily Trek Bike Parkissa ja Pallas-Yllästunturin kansallispuisto pitävät huolen aktiivilomailijan tarpeista.

Vuokramökit Ahvenanmaa

Ahvenanmaa on pääsaaren lisäksi lukuisista pienistä saarista muodostuva luontoihmisen unelma. Ahvenanmaan mökkivalikoima on monipuolinen ja jokaiselle sopiva mökki löytyy ajoissa etsimällä. Osa mökeistä on myös talviasuttavia. Ahvenanmaalle pääsee autolautalla tai lentäen. Ahvenanmaan parhaita nähtävyyksiä on Maarianhamina, Kastelholman linna ja laivamuseo Pommern. Yleiskatsauksen Ahvenanmaalle voi tehdä yläilmoista, Geta-vuorilta.

Vuokramökit Kalajoki

Lapin lumoa (Kuva: Chris CC BY 2.0)

Lapin lumoa (Kuva: Chris CC BY 2.0)

Pohjois-Pohjanmaa ja Kainuu pitävät sisällään Kalajokilaakson. Kalajoki on suosittu kesälomakohde, joka on erityisen tunnettu hiekkasärkistään ja merestä. Lähes neljä kilometriä pitkät hiekkadyynit ovat harvinaisia Suomessa. Kalajoen Juhannus on alueen suosituin tapahtuma, jolloin mökit ovat varattuina jo pitkään. Mikäli Kalajoen Juhannusta haluaa juhlimaan, kannattaa mökkivuokran kanssa olla ajoissa liikkeellä. Myös läheinen vesipuisto JukuPark ja kylpylä SaniFani pitävät tekemisenpuutteen loitolla.

Vuokramökit ulkomailla

Mikäli haluaa myös ulkomaanmatkallaan majoittua mökissä tai muunlaisessa vuokramajoituksessa, voi asunnon vuokrata esimerkiksi Home away -palvelusta, jolla on maailmanlaajuisesti yli 700 000 erilaista loma-asuntoa. Sivuston hakukone on simppeli: kirjoitat hakukenttiin vain milloin haluat matkustaa ja minne, sekä montako vuodepaikkaa tarvitset. Tarjolla on jokaiselle jotain: huoneistoja urbaanin kaupungin sydämessä, ylellisiä merenarantahuviloita, suloisia alppimajoja sekä romanttisia maalaismökkejä.

Kokemukset, palautteet ja muut kommentit

Ei vielä kommentteja.

Lisää kommentti tai kokemuksia