Remontointi

Rautakaupat netissä – Rautakauppojen tuotteet edullisesti ja vaivatta verkosta

(Kuva: Elvert Barnes CC BY 2.0)

Rautakauppa netissä on nykyaikaa, joten rakennustarvikkeet ovat käden ulottuvilla vuorokauden ympäri. Esittelyssä ovat erilaiset netin rautakaupat ja niiden tarjoamat edut. Verkossa toimiva rautakauppa onkin varsin kätevä vaihtoehto, jos raahautuminen varsinaiseen kauppaan ei huvita tai kauppa ei esimerkiksi ole avoinna. Lisäksi rautakaupat netissä tarjoavat usein juuri etsimäsi tuotteen, eikä kaupasta toiseen tietyn lapion perässä juokseminen ole tarpeellista. Katso meidän rautakaupat vertailu.

Rautakauppa netissä helpottaa elämääsi

Rakennustarvikkeet ovat epäilemättä tärkein osa onnistunutta remonttia. Mukavuudenhaluiselle ja laatutietoiselle rakentajalle tai remontoijalle rautakauppojen rantautuminen verkkoon on todellinen helpotus. Patsastelu ja turhautunut nuokkuminen rautakaupan hyllyjen välissä on varmasti tuttua monelle, joten kotisohvalta television äärestä tehty täsmätilaus ei luultavasti kuulosta ollenkaan huonolta vaihtoehdolta. Harvemmin asutuilla alueilla on myös mahdollista, ettei järkevän etäisyyden päästä löydy rautakauppaa. Varsinkin jos hakusessa on jokin tietty tuote, voi kauppareissuun kulua arvokasta remontointiaikaa, kun tuotetta ei löydykään ensimmäisestä rautakaupasta.

Rakennustarvikkeet jokaiseen tarpeeseen netistä

Nettikauppa tarjoaa usein perinteistä liikettä kattavamman tuotevalikoiman ja tämä pätee myös rautakauppojen osalla. Eri verkkokauppoja on helppoa selata läpi ja näin löytää juuri toivottu tuote tai löytää täysin uusia tuotteita, joita ei välttämättä ole varsinaisessa kaupassa tullut huomanneeksi. Suurin osa tunnetuista rautakaupoista onkin jo avannut itselleen oman nettikaupan ja lisäksi verkosta löytyy myös todella päteviä ainoastaan nettimyyntiin keskittyneitä rautakauppoja.

Varmoja valintoja nettiostoksia tekevälle ovat muun muassa Taloon.com, Netrauta, Vallilan rauta, Rellunkulma, Clas Ohlson ja Byggmax. Nettikauppojen valikoimat ja tuotemerkit vaihtelevat keskenään, joten valinnanvaraa todella löytyy. Verkkokauppojen tarjonnan mukaan on helppo valita juuri sopiva vaihtoehto omiin tarpeisiin. Esimerkiksi rakentajalle ja remontoijalle Taloon.com ja Netrauta ovat tuotteidensa puolesta oivallisia valintoja. Clas Ohlson puolestaan on hyvä valinta pien- ja kodinkoneita, sekä työkaluja hamuavalle nettishoppailijalle.

Apua tuotteiden valintaan

(Kuva: Jerry Swiatek CC BY 2.0)

(Kuva: Jerry Swiatek CC BY 2.0)

Kokemattomammalle rakentajalle rautakaupat netissä toimivat myös oivana tiedonlähteenä tuotteita valittaessa. Useat netin rautakaupat nimittäin sisältävät kattavat kuvaukset tuotteista, sekä ohjeita rakentamiseen ja remontointiin. Tämä helpottaa huomattavasti sopivan tuotteen löytämistä ja ohjaa asiakasta oikeaan suuntaan ostoksilla. Esimerkiksi erilaiset värikartat, valaistukseen liittyvät ostajan oppaat, laatoitusohjeet ja monet muut infopaketit ovat todella hyödyllinen lisä nettikaupassa asioitaessa. Myös laadukas asiakaspalvelu on yksi nettikauppojen ehdottomista valttikorteista. Useista verkkokaupoista löytyy maksuton asiakaspalvelunumero, josta saa vastauksia mahdollisiin epäselvyyksiin. Osa nettirautakaupoista tarjoaa myös chat-palvelun asiakkailleen.

Tilaaminen ja toimitus

Rautakauppa netissä on turvallinen vaihtoehto kuluttajalle. Tilaaminen on helppoa ja yksinkertaista ja maksutapojakin on tarjolla useita. Maksamisen voi hoitaa esimerkiksi suoraan verkkopankista, luottokortilla, laskulla tai osamaksulla. Verkkomaksut ovat tehokkaasti salattuja, joten maksamisen turvallisuudesta ei tarvitse olla huolissaan. Tilattavien tuotteiden toimitusehtoihin ja -maksuihin kannattaa tutustua ennen tilauksen tekemistä. Etenkin suurempien ja raskaampien tuotteiden kanssa kannattaa tarkistaa mahdolliset rahtikulut.

Vertaile netin rautakaupat ennen ostoa

Useissa rautakaupoissa on tarjolla ilmainen toimitus tilauksen kokonaissumman ylittäessä tietyn rajan, esimerkiksi 100€. Rahtikulut vaihtelevat luonnollisesti tilauksesta riippuen, mutta isoimmissakin tuotteissa toimituksen saa useimmiten alle 50 euron hintaan. Usein suuret tuotteet toimitetaan suoraan asiakkaan kotiin ja pienemmät tilaukset puolestaan verkkokaupasta riippuen esimerkiksi Postiin tai Matkahuollon palvelupisteeseen. Pienemmissä ja kevyemmissä tilauksissa toimituskulut pysyttelevät varsin alhaisina.

Varsinkin suurempia tilauksia tehdessä on järkevää tarkastaa onko nettikaupalla myös erillistä varastoa tai noutomyymälää, josta tuotteet voi itse noutaa ja säästää näin toimituskuluissa. Toimitusaika tuotteille määräytyy tuotteen saatavuuden mukaan. Suoraan varastosta löytyville tuotteille luvataan yleensä toimitusajaksi 1-7 päivää, riippuen kaupasta ja etäisyyydestä asiakkaaseen. Toimitusaika on luonnolisesti pidempi, jos tilattavaa tuotetta ei ole saatavissa suoraan varastolta.

Rautakaupat vertailu

Ohessa netin rautakaupat vertailu. Klikkaamalla rautakaupan nimeä näet tarkemmat tiedot ko. kaupasta. Siirry -linkillä pääset siirtymään suoraan kaupan sivustolle. Lisäksi kannattaa huomioida alennuskoodit rautakauppoihin ja erilaiset tarjouskampanjat, jotka löydät ko. kaupan esittelysivulta Asuntosuomesta.

Rautakauppa Toimitusaika Toimituskulut
1-30 arkipäivää 0-50€ Siirry Taloon.com >>
1-3 arkipäivää Vaihtelevat Siirry Byggmax.fi >>
2-8 arkipäivää 6,90€, ilmainen yli 100€ tilauksiin Siirry Vallilanrauta.fi >>
2-5 arkipäivää 0-49,90€ Siirry Rellunkulma.fi >>
3-10 arkipäivää Vaihtelevat Siirry Stark-suomi.fi >>
2-4 arkipäivää 3,90-39€, ilmainen yli 100€ tilauksissa Siirry Tokmanni.fi >>
2-8 arkipäivää 2,90-299,00€ Siirry Bauhaus.fi >>
3-7 arkipäivää 2,90-49,90€ Siirry Clasohlson.fi >>
2-14 arkipäivää 6,90-49,90€ Siirry Netrauta.fi >>

Kokemukset, palautteet ja muut kommentit

Ei vielä kommentteja.

Lisää kommentti tai kokemuksia